ХVII Конференция на Асоциацията по катарактална и рефрактивна хирургия започва след 9 дни

Богата програма с 35 научни презентации и два специализирани курса очаква делегатите

ХVII Конференция на Асоциацията по катарактална и рефрактивна хирургия започва след 9 дни. Тя ще се проведе в периода 17 – 19 май 2024 г. в Астор Гардън Хотел, Св. Св. Константин и Елена. Форумът е организиран от Асоциацията по катарактална и рефрактивна хирургия в в партньорство с Българското дружество по ретинология и Българското дружество по детска офталмолмология, невроофталмология и офталмогенетика.

Научният форум е озаглавен „Съвременни акценти“, тъй като целта му е да събере на едно място водещите български и изтъкнати чуждестранни офталмолози, които да запознаят аудиторията с последните достижения на диагностиката и лечението на най-масовите очни заболявания – катарактата и рефрактивните нарушения.

Програмата е изключително богата, разпределена в три дни с 35 научни лекции и два специализирани курса – по контрол на миопията с водещия полски специалист проф. Андржей Гржибовски и по мултимодални образни изследвания на очите. Друг специален гост на форума е проф. Ахмед Асаф от Университет Айн Шамс в Египет.

Сесиите на форума ще бъдат посветени още на съдовата патология, на макулната дегенерация, кератоконус и глаукома.

Регистрираните участници са над 100 и са от цялата страна със заявен интерес към съвременната очна хирургия.

Регистрацията продължава да е отворена на https://st-petka-eyeclinic.bg/registracionna-forma/

Други НОВИНИ